Ads

Oct 7, 2010

Fitnah terhadap MPMUM


8 Okt - Surat yang diterima pihak MPMUM baru-baru ini daripada Timbalan Naib Canselor HEP, Prof. Dr. Rohana Yusof telah dimanipulasi pihak yang tidak bertanggungjawab.

Surat tersebut telah dibuat salinan dan diedarkan kepada mahasiswa sekitar kampus selepas siswa menunaikan solat Jumaat di Masjid Akademi Pengajian Islam. Edaran tersebut bertajuk "BUKTI MPMUM GAGAL".

Walhal apabila mendapatkan penjelasan YDP MPMUM,Saudara Khairul Anuar Abu Kasim, surat tersebut memang benar tetapi ia ditujukan kepada MPMUM yang tidak menjalankan tugas dan lari dari tanggungjawab sebagai MPM, bukan kepada semua MPMUM.

Surat ini dimanipulasikan dengan tajuk yang boleh memberi persepsi buruk terhadap MPMUM sesi kali ini.

Seperti semua mahasiswa ketahui, MPMUM dibawah Saudara Khairul Anuar banyak memberi perkembangan positif dalam menegakkan kebajikan mahasiswa UM selama ini termasuk yang berada di luar kampus.

Hanya ada segelintir MPMUM yang sebelum ini dikatakan tidak berpuas hati sejak perlantikan Majlis Tertinggi MPMUM yang sehingga kini tidak menjalankan tugas sehingga diberi surat amaran daripada TNC HEP. (gambar)

Diharap mahasiswa tidak terperdaya dengan tipu muslihat 'Siswa Jahil' yang cuba menyebarkan fitnah dikala orang Islam menunaikan solat Jumaat di Masjid API.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl