Ads

Jan 23, 2010

Lagi siswa ditahan gara-gara Bantah e-votingKuala Lumpur,23 Jan; Sembilan mahasiswa IPT telah ditahan oleh pihak berkuasa kerana dipercayai melakukan himpunan berdekatan Sogo dan Bangunan DBKL baru-baru ini.

Salah seorang yang ditahan,Mohd Idris bin Mohd Yussof,pelajar tahun 3 Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya. Mereka ditahan kerana dipercayai ingin melakukan demonstrasi HARAM berkenaan isu e-voting. Mereka masih dalam tahanan untuk siasatan.

Yang lain turut ditahan ialah Hilman Idham, Aizat Salleh, Mohammad Za'im Mustapha, Ahmad Shukri Kamarudin, Ahmad Syukri Abdul Razak, Fikhri Harun, Syahriul Ismail dan Ridhuan Jamil.

**Ini lagi sekali MEMALUKAN nama UNIVERSITI MALAYA. Mereka menyertai demo HARAM di luar dan suka mencari pasal. Pro-Mahasiswa pernah berkata,TNC HEP menjatuhkan nama Universiti Malaya dan salah guna kuasa,tetapi rasanya mahasiswa sendiri yang menjatuhkan dan banyak memalukan UM. Banyak contoh yang berlaku di depan mata kalian.tidak dapatkah anda semua berfikir?..lagi?
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl